Taštičky s rybí nádivkou
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Máslo čerstvé
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 30 g Olej olivový
- 120 g Cibule
- 150 g Paprika červená
- 150 g Filé rybí
- 150 g Uzené maso vařené
- 15 g Mouka polohrubá
- 6 g Olej slunečnicový
- 25 ml Víno bílé
- 50 ml Voda pitná
- 50 ml Mléko polotučné
- 1 špetka Pepř cayenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 35 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 20.8 mg
- Draslík 90.4 mg
- Vláknina 5171.5 mg
- Vitamín A 5171.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, promícháme, přidáme měkké máslo, přilijeme vodu, víno a vypracujeme hladké těsto. Vložíme do lednice a necháme půl hodiny odležet. Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrojíme 6 čtverců.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince nakrájíme na proužky, uzené maso na kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, papriku a osmahneme. Přidáme filé, podlijeme mlékem a dusíme, až se rybí maso začne rozpadat. Přisypeme uzené maso, prohřejeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zaprášíme polohrubou moukou, krátce podusíme a odstavíme. Rybí nádivku naneseme na čtverce z těsta, okraje přehneme přes sebe a vytvarujeme taštičky. Smažíme na slunečnicovém oleji z obou stran dozlatova.