Fazolové lusky dušené se šunkou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Šunka dušená
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 15 g Olej slunečnicový
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 150 g Tykev
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 863 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 568 mg
  • Vláknina 11540 mg
  • Vitamín A 11540 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé fazolové lusky omyjeme, překrojíme napůl, vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a 5 minut podusíme. Scedíme a necháme okapat. Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, dužinu z tykve nakrájíme na kostičky, šunku na silnější nudličky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, máslo, přisypeme tykev a podusíme 10 minut. Přidáme fazolky, rajčata, šunku, osolíme, opepříme, přilijeme 4 lžíce vývaru z fazolek a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu