Levandulové muffiny
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
- 200 g Čokoláda mléčná
- 50 g Cukr krupice
- 80 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Levandule - květ
- 2 kávová lžička Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 dl Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Med akátový
- 3 polévková lžíce Levandule květ
- 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Sirup javorový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 34 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 563.2 mg
- Vláknina 8231 mg
- Vitamín A 8231 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 333.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
-
2
Ve vlažném mléce rozmícháme med. Do mísy nakrájíme změklé máslo, vyšleháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, medovým mlékem, lahůdkovou smetanu a Maizenou. Bílky ušleháme na tuhý sníh. V druhé míse promícháme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem a sušenou levandulí. Postupně sypkou směs zašleháme do máslové hmoty, nakonec zapracujeme do těsta sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu.
-
3
Formičky naplníme do 1/3 těstem s čokoládou, poté doplníme do výšky 2/3 světlým těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 až 4 minuty vychladnout, vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků. Vychladlé pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme čerstvými květy levandule, vychladlé muffiny servírujeme.