Piemontská krůtí roláda se špenátem
Suroviny
- 700 g Krůtí prsa
- 300 g Špenát
- 150 g Mascarpone
- 200 g Bageta
- 300 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Muškátový květ
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1026 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 288 mg
- Draslík 650.8 mg
- Vláknina 5698.8 mg
- Vitamín A 5698.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krůtích prsou vytvoříme plátek, který rozklepeme na stejnoměrnou sílu. Listový špenát omyjeme, nahrubo posekáme a vložíme do kastrolku. Přidáme trochu soli, lžíci oleje, zakryjeme a zvolna podusíme. Když špenát zvláční, přidáme muškátový květ a mletý pepř. Vejce rozšleháme, vmícháme strouhaný Parmezán, osolíme, opepříme a ze směsi na pánvi s rozehřátou lžící oleje zvolna upečeme omeletu.
-
2
Hotovou omeletu položíme na plát masa, na ni pak navrstvíme dušený špenát, ze kterého jsme vymačkali vodu. Pevně roládu svineme a ovážeme potravinářským provázkem. V pekáčku na plotně rozehřejeme zbytek oleje, roládu na něm ze všech stran opečeme. Poté ji podlijeme bílým vínem, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, aby maso bylo dobře propečené.
-
3
Upečenou roládu vyndáme na talíř a přikryjeme alobalem. Do výpeku na pekáči přidáme sýr Mascarpone s nasekanou bazalkou. Omáčku dobře promícháme.
-
4
Roládu rozkrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bagetou nakrájenou na plátky.