Piemontská krůtí roláda se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Krůtí prsa
  • 300 g Špenát
  • 150 g Mascarpone
  • 200 g Bageta
  • 300 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 288 mg
  • Draslík 650.8 mg
  • Vláknina 5698.8 mg
  • Vitamín A 5698.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krůtích prsou vytvoříme plátek, který rozklepeme na stejnoměrnou sílu. Listový špenát omyjeme, nahrubo posekáme a vložíme do kastrolku. Přidáme trochu soli, lžíci oleje, zakryjeme a zvolna podusíme. Když špenát zvláční, přidáme muškátový květ a mletý pepř. Vejce rozšleháme, vmícháme strouhaný Parmezán, osolíme, opepříme a ze směsi na pánvi s rozehřátou lžící oleje zvolna upečeme omeletu.

  • 2

    Hotovou omeletu položíme na plát masa, na ni pak navrstvíme dušený špenát, ze kterého jsme vymačkali vodu. Pevně roládu svineme a ovážeme potravinářským provázkem. V pekáčku na plotně rozehřejeme zbytek oleje, roládu na něm ze všech stran opečeme. Poté ji podlijeme bílým vínem, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, aby maso bylo dobře propečené.

  • 3

    Upečenou roládu vyndáme na talíř a přikryjeme alobalem. Do výpeku na pekáči přidáme sýr Mascarpone s nasekanou bazalkou. Omáčku dobře promícháme.

  • 4

    Roládu rozkrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bagetou nakrájenou na plátky.

Komentáře k receptu