Pikantní kuličky z mletého masa
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 40 g Celer bulvový
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 30 ml Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Skořice mletá
- 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- 2 polévková lžíce Smetana
- 0.5 polévková lžíce Solamyl
- 0.07 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 50 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 160.7 mg
- Vláknina 2860.9 mg
- Vitamín A 2860.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer nastrouháme nahrubo, cibuli rozkrájíme nadrobno. V míse promícháme jemně mleté maso s cibulí, celerem i ostatními surovinami. Vypracujeme kompaktní hmotu, z níž tvoříme malé kuličky, ty poprášíme moukou a smažíme na sádle ze všech stran do zlatova.