Roštěnky se sardelovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 100 g Okurky nakládané
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Vývar z hovězích kostí
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 102.6 mg
  • Draslík 733.3 mg
  • Vláknina 993.2 mg
  • Vitamín A 993.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnou pokrájíme na plátky, které na obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Osmažené plátky vybereme z pánve a udržujeme teplé k dalšímu použití.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném másle osmahneme za stálého míchání drobně rozkrájenou cibuli. Vrátíme do hrnce osmažené roštěnky, podlijeme vývarem, pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Po dobu dušení roštěnky obrcíme a podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Smetanu důkladně promícháme se sardelovou pastou, přidáme na malé kostky pokrájené okurky. Maso opět vybereme, rozdělíme na jednotlivé

  • 4

    talíře. Ochucenou smetanu vlijeme do zbylé šťávy z masa, promícháme, chvilku prohřejeme a odstavíme.

  • 5

    Teplou omáčkou přelijeme roštěnky na talířích. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu