Kořeněná drůbeží polévka s kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 120 g Kukuřice jemná v mírně slaném nálevu
  • 80 g Šunka dušená
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Smetana
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1152 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 278.2 mg
  • Vláknina 1019.6 mg
  • Vitamín A 1019.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, šunku krájíme na nudličky, česnek prolisujeme, naložená kukuřičná zrna scedíme a necháme okapat, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso a česnek. Směs zalijeme vývarem, přidáme sůl, koření, víno a Šunku, na středním plameni vaříme. Během varu polévku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Do uvařené polévky vlijeme bílek rozšlehaný ve smetaně, polévku už dále nevaříme. Podáváme s nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu