Kořeněná drůbeží polévka s kukuřicí
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
- 120 g Kukuřice jemná v mírně slaném nálevu
- 80 g Šunka dušená
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 ml Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 stroužek Česnek
- 1.25 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Smetana
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1152 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 278.2 mg
- Vláknina 1019.6 mg
- Vitamín A 1019.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, šunku krájíme na nudličky, česnek prolisujeme, naložená kukuřičná zrna scedíme a necháme okapat, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso a česnek. Směs zalijeme vývarem, přidáme sůl, koření, víno a Šunku, na středním plameni vaříme. Během varu polévku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Do uvařené polévky vlijeme bílek rozšlehaný ve smetaně, polévku už dále nevaříme. Podáváme s nasekanou petrželovou natí.