Turecký kuřecí pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 250 g Rajčata
  • 150 g Oříšky piniové
  • 150 g Hrozinky
  • 450 g Rýže
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 271 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 903.5 mg
  • Vláknina 5482.5 mg
  • Vitamín A 5482.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čistá kuřecí prsa bez kostí a kůže rozkrájíme na centimetrové kostky, cibuli s česnekem nadrobno posekáme. Malá tvrdá rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme.

  • 2

    Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu, na něm cca minutu restujeme cibuli s česnekem. Poté přidáme kuřecí kostky a za stálého míchání opékáme 4 minuty. Do horkého drůbežího vývaru vhodíme šafrán, nalijeme do pánve a vše minutu povaříme.

  • 3

    Rozdrtíme sušenou chilli papričku, přidáme ji do šťávy k masu, poté postupně přimícháváme rajčata, horkou vodu, rýži, hrozinky, piniové oříšky, mletý kmín a sůl s pepřem.

  • 4

    Pánev zakryjeme poklicí, stáhneme teplotu a dusíme 25 minut. Pilaf občas promícháme, je-li třeba, přilijeme trochu horké vody.

  • 5

    Hotový pilaf rozdělíme na talíře, posypeme sekanou zelenou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu