Pikantní portugalské kuřecí nudličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1653 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 882.2 mg
- Vláknina 9489.3 mg
- Vitamín A 9489.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí prsa rozkrájíme na nudličky. Velkou červenou kapii bez stopky a semen pokrájíme na tenké proužky. Zelenou petrželku, chilli papričky i česnek nasekáme nadrobno.
-
2
Na pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu lžíci olivového oleje a opékáme v něm za stálého míchání kuřecí maso 4 - 5 minut do zlatohněda. Opečené maso přendáme na mísu a odložíme.
-
3
Na pánev nalijeme zbytek oleje, na kterém poté 2 - 3 minuty restujeme kapii a chilli papričky s česnekem. Poté zvýšíme teplotu, přilijeme suché bílé víno a vaříme asi 2 - 3 minuty, než se objem šťávy sníží na polovinu. Do pánve vrátíme opečené maso, přidáme černé vypeckované olivy, osolíme, okořeníme pepřem a zakryté dusíme na mírném ohni cca 10 minut.
-
4
Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s krájenou bagetou.