Pikantní portugalské kuřecí nudličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 200 g Olivy černé
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Kapie
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Bageta
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1653 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 882.2 mg
  • Vláknina 9489.3 mg
  • Vitamín A 9489.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí prsa rozkrájíme na nudličky. Velkou červenou kapii bez stopky a semen pokrájíme na tenké proužky. Zelenou petrželku, chilli papričky i česnek nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu lžíci olivového oleje a opékáme v něm za stálého míchání kuřecí maso 4 - 5 minut do zlatohněda. Opečené maso přendáme na mísu a odložíme.

  • 3

    Na pánev nalijeme zbytek oleje, na kterém poté 2 - 3 minuty restujeme kapii a chilli papričky s česnekem. Poté zvýšíme teplotu, přilijeme suché bílé víno a vaříme asi 2 - 3 minuty, než se objem šťávy sníží na polovinu. Do pánve vrátíme opečené maso, přidáme černé vypeckované olivy, osolíme, okořeníme pepřem a zakryté dusíme na mírném ohni cca 10 minut.

  • 4

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s krájenou bagetou.

Komentáře k receptu