Alpský kuřecí řízek se sýrem
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
- 230 g Sýr Gruyére
- 150 g Strouhanka
- 600 g Brambory vařené
- 100 g Máslo čerstvé
- 20.62 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1131 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 266.6 mg
- Draslík 1298.6 mg
- Vláknina 10516.2 mg
- Vitamín A 10516.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři kuřecí prsní řízky podélně rozkrojíme, každý na dva plátky, poté lehce naklepeme. Na čtyři plátky masa položíme po plátku sýra, přikryjeme druhou polovinou masa, spíchneme párátky, uložíme do misky a přikryjeme.
-
2
Do nádobek na obalování připravíme strouhanku, mouku a vejce. Strouhanku smícháme se solí a pepřem, vejce vidličkou rozšleháme se 2 lžícemi vody.
-
3
Plněná prsíčka obalíme v mouce, potom namočíme ve vejci a nakonec obalíme ve strouhance. V hluboké pánvi zahřejeme olej na vyšší teplotu.
-
4
V oleji poté do zlatohněda smažíme řízky 4 minuty po každé straně, vyjmeme je z pánve a dáme na papírový ubrousek okapat. Mezitím rozehřejeme máslo, citron pokrájíme na půlkolečka a nasekáme pažitku.
-
5
Řízky obložíme citronem, podáváme je s vařenými bramborami omaštěnými máslem a posypanými pažitkou.