Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
- 300 g Fazole červené sterilované
- 230 g Salsa rajčatová
- 200 g Sýr kozí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Salát ledový
- 8 ks Tortilla
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1246 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 151.5 mg
- Draslík 1372.3 mg
- Vláknina 24216.5 mg
- Vitamín A 24216.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a promícháme se solí, pepřem a mletým kmínem. Červenou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, omytý ledový salát nakrájíme na proužky a nasekáme petrželku.
-
2
Konzervované červené fazole přecedíme a dáme do hrnku. Přidáme rajčatovou salsu, společně prohřejeme, zakryjeme poklicí a uložíme do tepla.
-
3
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem ohřejeme tortily 15 vteřin na každé straně a pak je zabalíme do čisté utěrky, aby zůstaly teplé. V pánvi pak rozehřejeme olej a na něm zprudka 4-5 minut opékáme kuřecí proužky do zlatohněda.
-
4
Tortily rozložíme na vále a potřeme fazolovou směsí, na kterou položíme proužky kuřete a salát. Potom je srolujeme a rozdělíme na nahřáté talíře
-
5
Podáváme posypané rozdrobeným kozím sýrem, cibulí a petrželkou.