Mexická krůtí stehna v ostré omáčce
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Čokoláda hořká
- 100 g Arašídy
- 1000 g Krůtí stehna
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Anýz
- 1 kávová lžička Koriandr
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 2 ks Cibule
- 6 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo arašídové
- 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 39 g
- Sodík 776 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 178.5 mg
- Draslík 1146.9 mg
- Vláknina 11803.5 mg
- Vitamín A 11803.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu zapneme na 180°C (plynovou na stupeň 4).
-
2
Čtyři malá krůtí stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, na kterém stehna opečeme do zlatohněda.
-
3
Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno, přidáme k masu a za stálého míchání vše osmahneme. Vložíme konzervovaná rajčata, vařečkou je rozmačkáme, pekáč zakryjeme a hodinu pečeme.
-
4
Mezitím rozkrojíme 2 chilli papričky, vybereme z nich jadérka a dužinu posekáme nadrobno. Umeleme hřebíček, koriandr a anýz, hořkou čokoládu (nejméně 70%) nalámeme na kousky. Stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Do rendlíku přidáme mleté koření, nasekané chilli papričky, čokoládu i arašídové máslo a dobře vše promícháme.
-
5
Stehna vrátíme zpět do pekáče a pečeme odkrytá ještě 30 minut.
-
6
Podáváme posypané burskými oříšky a ozdobené celými chilli papričkami.