Hovězí maso na zelenině s houbami
Suroviny
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 600 g Hovězí maso zadní
- 300 g Hříbky čerstvé
- 250 g Smetana sladká
- 3 ml Citrónová šťáva
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 3 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kari koření
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 5 dl Voda pitná
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 282 mg
- Vláknina 6644.3 mg
- Vitamín A 6644.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso potřeme solí a pepřem. Oloupanou cibuli drobně nasekáme, společně s masem opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přisypeme mraženou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou a vložíme do horké trouby. Za častého polévání vlastní šťávou maso pečeme do měkka. Před dopečením maso potřeme citrónovou šťávou smíchanou s medem a prolisovaným česnekem. Měkké maso vybereme, šťávu posypeme moukou, zalijeme vodou a smetanou. Ihned rozmixujeme, poté přivedeme k varu.
-
2
Očištěné omyté hříbky nakrájíme na tenké plátky, které osmahneme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kmínem, podusíme do měkka. Hříbky vmícháme do rozmixované omáčky, promícháme a společně prohřejeme.
-
3
Teplé maso rozkrájíme na plátky, rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, přelijeme hříbkovou omáčkou, na talíře přidáme vhodnou přílohu a podáváme.