Hovězí dušené maso s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Rajčata
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Mrkev kořen
  • 1 l Voda pitná
  • 4 dl Vývar z hovězích kostí
  • 80 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 12217 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 1357 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 834.7 mg
  • Vláknina 11019.2 mg
  • Vitamín A 11019.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 554.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, které posypeme solí, pepřem, naklepeme a obalíme v mouce. Následně maso po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Rajčata přelijeme horkou vodou, po půl minutě opláchneme pod tekoucí studenou, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očištěnou mrkev pokrájíme na tenká kolečka a osmahneme na 80 ml rozehřátého oleje.

  • 2

    Na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy naskládáme půlku rajčat a polovinu připravené mrkve. Poté přikládáme plátky masa, které zakryjeme zbylou zeleninou. Nakonec zalijeme vývarem a vložíme do horké trouby. Zapékáme do změknutí masa.

  • 3

    Po upečení rozdělíme na porce, pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu