Hovězí dušené maso s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 12217 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 1357 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 834.7 mg
- Vláknina 11019.2 mg
- Vitamín A 11019.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 554.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, které posypeme solí, pepřem, naklepeme a obalíme v mouce. Následně maso po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Rajčata přelijeme horkou vodou, po půl minutě opláchneme pod tekoucí studenou, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očištěnou mrkev pokrájíme na tenká kolečka a osmahneme na 80 ml rozehřátého oleje.
-
2
Na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy naskládáme půlku rajčat a polovinu připravené mrkve. Poté přikládáme plátky masa, které zakryjeme zbylou zeleninou. Nakonec zalijeme vývarem a vložíme do horké trouby. Zapékáme do změknutí masa.
-
3
Po upečení rozdělíme na porce, pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.