Vařené hovězí maso, zapečené rajčata se sýrem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
- 3 g Bobkový list
- 600 g Rajčata
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Sýr Čedar
- 20 g Petržel - nať
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Oregano
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 5 dl Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 39 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 371.3 mg
- Draslík 801.1 mg
- Vláknina 4789.4 mg
- Vitamín A 4789.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 635.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a uvaříme do měkka v hrnci s vodou, do níž jsme vložili cibuli, bobkový list, sůl i česnek.
-
2
Omytá rajčata rozpůlíme, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a posypeme oreganem. V mléce rozšleháme mouku, sůl, pepř a vejce. Směsí zalijeme rajčata, nakonec je ještě posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vložíme na 15 minut do horké trouby zapéct.
-
3
Měkké maso rozkrájíme na plátky a klademe na teplé talíře. Přidáme zapečená rajčata, sypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.