Malajské špízy z marinovaného kuřecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 30 g Zázvor
  • 150 g Máslo arašídové
  • 125 ml Sojová omáčka
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 90 ml Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 5 kávová lžička Cukr palmový
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Koriandr
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 789.3 mg
  • Vláknina 6954 mg
  • Vitamín A 6954 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na větší kousky, které navlékneme na grilovací špejle, poté je položíme vedle sebe do velké mělké mísy.

  • 2

    Do mixeru vlijeme sezamový olej, oloupanou cibuli a 3 stroužky česneku, sójovou omáčku, 2 lžičky palmového cukru, koriandr, kurkumu, římský kmín, vše umixujeme do hladka a směsí polijeme kuřecí špízy. Přikryjeme a dáme marinovat do ledničky nejméně na 4 hodiny, nejraději přes noc.

  • 3

    Chilli papričku rozkrojíme, pod tekoucí vodou odstraníme jadérka. Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i 2 stroužky česneku. Do misky dáme arašídové máslo, rostlinný olej, lžičku palmového cukru, rozkrájenou chilli papričku, zázvor a česnek, vše důkladně promícháme.

  • 4

    Špízy vyjmeme z marinády a rozložíme na grilovací misku vyloženou alobalem. Přelijeme zbylou marinádou a 15 minut opékáme pod rozpáleným grilem. Průběžně obracíme, aby se maso propeklo.

  • 5

    Špízy podáváme teplé s arašídovou omáčkou, ozdobené snítkami čerstvého koriandru.

Komentáře k receptu