Vepřové nudličky s omeletou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 80 g Žampiony - sterilované
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Víno bílé
  • 60 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1.5 kávová lžička Solamyl
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 350.7 mg
  • Draslík 627.7 mg
  • Vláknina 2413.3 mg
  • Vitamín A 2413.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu očistíme a rozkrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony v octovém nálevu scedíme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky. Maso v míse promícháme se Solamylem a sójovou omáčkou, poté necháme pod fólií odležet.

  • 2

    Odleželé maso spolu s cibulí a cukrem smažíme na oleji, až maso zezlátne. Poté vmícháme žampiony, vývar a za stálého míchání dusíme na mírném plameni, až bude maso měkké a tekutina téměř vydušená. Směs stáhneme ze sporáku, držíme v teple.

  • 3

    Na másle usmažíme tenkou omeletu z rozšlehaných vajec s vínem a solí. Omeletu rozkrájíme na kostky o velikosti sousta a vmícháme k masu. Směs společně prohřejeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu