Vepřové nudličky s omeletou
Suroviny
- 400 g Vepřová kýta
- 80 g Žampiony - sterilované
- 40 g Máslo čerstvé
- 60 ml Víno bílé
- 60 ml Vývar drůbeží
- 20 ml Víno bílé
- 60 ml Olej rostlinný
- 1.5 kávová lžička Solamyl
- 1.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 57 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 350.7 mg
- Draslík 627.7 mg
- Vláknina 2413.3 mg
- Vitamín A 2413.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu očistíme a rozkrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony v octovém nálevu scedíme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky. Maso v míse promícháme se Solamylem a sójovou omáčkou, poté necháme pod fólií odležet.
-
2
Odleželé maso spolu s cibulí a cukrem smažíme na oleji, až maso zezlátne. Poté vmícháme žampiony, vývar a za stálého míchání dusíme na mírném plameni, až bude maso měkké a tekutina téměř vydušená. Směs stáhneme ze sporáku, držíme v teple.
-
3
Na másle usmažíme tenkou omeletu z rozšlehaných vajec s vínem a solí. Omeletu rozkrájíme na kostky o velikosti sousta a vmícháme k masu. Směs společně prohřejeme a ihned podáváme.