Směs masa s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 100 g Kedlubna
- 100 g Kuřecí prsa
- 100 g Lilek
- 150 g Žampiony čerstvé
- 100 g Vepřová kýta
- 100 g Játra drůbeží
- 350 g Nudle rýžové
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 40 ml Víno bílé
- 300 ml Vývar drůbeží
- 40 ml Olej rostlinný
- 40 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Paprika zelená
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- 0.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 29 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 32.8 mg
- Draslík 647.9 mg
- Vláknina 8986.6 mg
- Vitamín A 8986.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové i kuřecí maso a játra očistíme, poté rozkrájíme na nudličky. Cibulky krájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, očištěný lilek a kedlubnu nakrájíme také na nudličky. Papriky očistíme, vyjmeme semínka a pokrájíme též na nudličky.
-
2
V rendlíku na oleji zpěníme cibulky s česnekem, přidáme maso a osmažíme. Poté vsypeme zbylé suroviny (bez soli) a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Na závěr směs osolíme a držíme v teple.
-
3
Mezitím v osolené vodě uvaříme nudle na skus, scedíme, necháme okapat a přimícháme k masu.
-
4
Na omáčku drobně pokrájíme očištěné žampiony, osmahneme je na oleji, zaprášíme moukou a orestujeme. Poté naředíme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali sójovou omáčku. Směs krátce na mírném plameni povaříme.
-
5
Nudle s masem podáváme přelité omáčkou.