Taštičky s kořeněným masem v ostré omáčce
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
- 400 g Hovězí maso mleté
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 2.4 g Sádlo vepřové škvařené
- 100 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1.5 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Zázvor mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- 3 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 8 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 452.7 mg
- Vláknina 1643.8 mg
- Vitamín A 1643.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse připravíme masovou směs. Mleté maso promícháme s drobně pokrájenou cibulí, hrubě nastrouhaným syrovým celerem a ostatními přísadami. Směs necháme pod fólií vychladit.
-
2
Omáčku připravíme rozšleháním oleje, sójové omáčky, koření, vývaru, octa, soli a utřeného česneku.
-
3
Na válu vypracujeme hladké těsto z mouky a vody. Z těsta vyválíme placku o síle cca 1,5 mm a vykrájíme z ní kolečka. Na každé kolečko položíme lžičku masové náplně, kolečko přeložíme a okraje pevně stiskneme.
-
4
Taštičky vkládáme do vroucí vody, na mírném plameni vaříme cca 12 minut. Uvařené taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a vložíme do servírovací mísy. Aby se taštičky neslepily, zakapeme je rozpuštěným sádlem.
-
5
Horké taštičky podáváme s připravenou omáčkou, ve které je namáčíme.