Mufiny s kandovaným ovocem a ovesnými vločkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Ovesné vločky
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 300 g Jogurt bílý smetanový
  • 90 g Kandované ovoce
  • 20 g Višně kandované
  • 100 g Cukr krupice
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Rum
  • 2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučka
  • 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 973 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 176.7 mg
  • Draslík 182.3 mg
  • Vláknina 8119 mg
  • Vitamín A 8119 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné výběrové vločky osmažíme do zlatova na másle (30 g). V míse utřeme máslo (150 g), cukr a vejce do pěny. Poté přimícháme rum, za stálého šlehání přisypeme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a opražené vločky. Přilijeme bílý smetanový jogurt, pokrájené kandované ovoce (podle chuti - mango, višně, pomerančová kůra, ananas) a těsto důkladně vyšleháme. Mělo by mít polotuhou konzistenci, v případě potřeby přidáme 2 - 3 lžíce jogurtu.

  • 2

    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem do dvou třetin. Do středu každé mufiny vložíme kandovanou višni a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 - 30 minut. Upečené mufiny necháme vychladnout asi 3 minuty, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu