Mufiny s kandovaným ovocem a ovesnými vločkami
Suroviny
- 60 g Ovesné vločky
- 250 g Mouka polohrubá
- 300 g Jogurt bílý smetanový
- 90 g Kandované ovoce
- 20 g Višně kandované
- 100 g Cukr krupice
- 180 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Rum
- 2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Cukr moučka
- 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 50 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 176.7 mg
- Draslík 182.3 mg
- Vláknina 8119 mg
- Vitamín A 8119 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné výběrové vločky osmažíme do zlatova na másle (30 g). V míse utřeme máslo (150 g), cukr a vejce do pěny. Poté přimícháme rum, za stálého šlehání přisypeme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a opražené vločky. Přilijeme bílý smetanový jogurt, pokrájené kandované ovoce (podle chuti - mango, višně, pomerančová kůra, ananas) a těsto důkladně vyšleháme. Mělo by mít polotuhou konzistenci, v případě potřeby přidáme 2 - 3 lžíce jogurtu.
-
2
Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem do dvou třetin. Do středu každé mufiny vložíme kandovanou višni a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 - 30 minut. Upečené mufiny necháme vychladnout asi 3 minuty, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.