Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 36 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 782.6 mg
- Vláknina 110.5 mg
- Vitamín A 110.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kotlet odstraníme tuk, potřeme švestkovou marinádou a pod fólií necháme několik hodin odležet.
-
2
Marinované kotlety položíme na rošt potřený olejem a pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu. Z každé strany kotlety grilujeme asi 7 minut, během grilování potíráme zbývající marinádou.
-
3
Maso podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.
-
4
Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.