Telecí žebírka ve vinné marinádě
Suroviny
- 1200 g Telecí maso přední
- 150 ml Víno červené
- 100 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Worcester
- 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 19 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 98 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 474 mg
- Draslík 971.9 mg
- Vláknina 244.6 mg
- Vitamín A 244.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná telecí žebírka přelijeme vinnou marinádou a necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.
-
2
Odleželá žebírka položíme na plech s pečicím papírem a obložíme neoloupanými stroužky česneku. Na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme zhruba 35 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.
-
3
Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme s ní omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.