Špízy z marinovaného bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 26 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 762.1 mg
- Vláknina 1698.1 mg
- Vitamín A 1698.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček bez kůže z obou širších stran po povrchu nařízneme do mřížky. Špejle namočíme do vody.
-
2
V misce promícháme citronovou šťávu, olej, pepř a sůl. Směsí potřeme maso po obou stranách a pod fólií necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.
-
3
V mezičase připravíme omáčku z citronové šťávy, arašídového oleje a arašídové omáčky.
-
4
Odleželé maso nakrájíme na proužky cca 10 x 2 cm a asi 3 mm silné. Proužky napichujeme na špejle a vyrovnáme na plech, vyložený pečicím papírem. Špízy potřeme připravenou omáčkou a necháme ještě asi půl hodiny marinovat. Poté pečeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu. Během grilování špízy otáčíme. Grilujeme zhruba 3 minuty z každé strany.