Špízy z marinovaného bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí bok
  • 100 ml Arašídová omáčka
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 762.1 mg
  • Vláknina 1698.1 mg
  • Vitamín A 1698.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček bez kůže z obou širších stran po povrchu nařízneme do mřížky. Špejle namočíme do vody.

  • 2

    V misce promícháme citronovou šťávu, olej, pepř a sůl. Směsí potřeme maso po obou stranách a pod fólií necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.

  • 3

    V mezičase připravíme omáčku z citronové šťávy, arašídového oleje a arašídové omáčky.

  • 4

    Odleželé maso nakrájíme na proužky cca 10 x 2 cm a asi 3 mm silné. Proužky napichujeme na špejle a vyrovnáme na plech, vyložený pečicím papírem. Špízy potřeme připravenou omáčkou a necháme ještě asi půl hodiny marinovat. Poté pečeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu. Během grilování špízy otáčíme. Grilujeme zhruba 3 minuty z každé strany.

Komentáře k receptu