Telecí řízky na toustu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 200 g Rajčata
  • 600 g Telecí kýta
  • 50 g Hrozinky
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sirup kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 1266.5 mg
  • Vláknina 20917 mg
  • Vitamín A 20917 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a pod fólií necháme alespoň půl hodiny odležet. Cibuli a rajčata pokrájíme na plátky.

  • 2

    Odleželé maso z obou stran namočíme do barbecue omáčky, položíme na mřížku, kterou jsme potřeli olejem a na grilu, který jsme předehřáli, pečeme maso zhruba 4 minuty po každé straně.

  • 3

    Současně pod grilem v misce ugrilujeme cibuli a rajčata, které jsme zakapali olejem. Toastový chléb opečeme nasucho, poté potřeme máslem.

  • 4

    Maso podáváme na toastech, přelijeme zbylou omáčkou, zdobíme rajčaty a cibulí.

  • 5

    Na omáčku krájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky nasekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut.

Komentáře k receptu