Grilované telecí kotlety
Suroviny
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 800 g Telecí kotlety
- 50 g Hrozinky
- 60 ml Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1.5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sirup kukuřičný
- 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 105 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 942.2 mg
- Vláknina 6813.1 mg
- Vitamín A 6813.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce promícháme citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, pepř a olej. Kotlety o síle asi 2 cm očistíme a po obou stranách potřeme marinádou. Pod fólií necháme maso asi 3 hodiny marinovat.
-
2
Marinované kotlety vložíme na rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany nejprve 2 minuty zprudka, poté zmírníme teplotu a po každé straně grilujeme další 3 minuty. Během grilování potíráme maso marinádou.
-
3
Kotlety podáváme přelité omáčkou barbecue.
-
4
Na omáčku pokrájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky sekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut.