Vepřové tapas

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 78 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová pečeně
  • 2 kávová lžička Oregano
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 5 polévková lžíce Sherry brandy
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 294.3 mg
  • Vláknina 440.3 mg
  • Vitamín A 440.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni rozkrájíme na kostičky o hraně 1 cm. Promícháme se lžičkou oregana a polovinou oleje, poté necháme hodinu marinovat v chladnu.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje a přidáme maso. Opékáme 5 minut, když začne hnědnout, přidáme papriku, sůl, pepř, sherry a zbytek oregana. Promícháme a necháme ještě 2 minuty prohřát.

Komentáře k receptu