Zaječí polévka se zeleninou
Suroviny
- 200 g Brambory
- 20 g Petržel kudrnka
- 2 ml Citrónová šťáva
- 0.5 kávová lžička Mořská sůl
- 0.5 kávová lžička Vegeta
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Petržel
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Zaječí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1348 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 151.7 mg
- Draslík 2300.8 mg
- Vláknina 5648 mg
- Vitamín A 5648 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zajíce důkladně omyjeme a rozkrájíme na 6 porcí. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme porce zajíce, nakrájenou cibuli, stroužek česneku. Dobře promícháme a přidáme očištěnou celou mrkev, celer a petržel. Opět promícháme, podlijeme hovězím vývarem, osolíme. Přiklopíme poklicí a společně vaříme do změknutí masa.
-
2
Měkké maso vybereme z polévky, obereme od kosti, rozkrájíme na malé kousky. Polévku přecedíme, uvaříme v ní na malé kousky nakrájené brambory. Mrkev, celer a petržel také vybereme z polévky a pokrájíme na malé kostky, které vložíme do polévky. Přidáme nakrájené maso ze zajíce.
-
3
Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, prolisovaným česnekem. Podle chuti přilijeme citrónovou šťávu, vložíme nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.