Mušličkové muffiny s uzeným
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
- 100 g Sýr Čedar
- 100 g Uzené maso vařené
- 150 g Hrášek mražený
- 200 g Mušličky bezvaječné těstoviny
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Smetana
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.24 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 40 g
- Sodík 481 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 154.9 mg
- Draslík 225.3 mg
- Vláknina 1555.8 mg
- Vitamín A 1555.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny mušličky uvaříme v 1 litru vody se solí téměř do měkka, musíme dát pozor, aby nebyly převařené. Mušličky scedíme, necháme okapat, očištěnou jarní cibulku i se zelenou natí pokrájíme nadrobno. Vařené uzené maso rozkrájíme na kostičky. Malé čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a krájíme na plátky, které ještě překrojíme na polovinu. Tvrdý sýr nastrouháme. Omyté bylinky (petrželku a bazalku) drobně pokrájíme. V misce vyšleháme smetanu s vejci, ochutíme hořčicí, solí a čerstvě pomletým pepřem.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, poté k ní přidáme houby, nadrobno posekaný česnek a směs orestujeme. Cibulku i žampióny dáme do mísy, přidáme uzené maso, sýr, mražený hrášek, bylinky a vše znovu důkladně promícháme. Nakonec přimícháme uvařené mušličky. Formičky na muffiny vytřeme olivovým olejem, vysypeme moukou a naplníme je do dvou třetin. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 - 190°C. Muffiny pečeme do zlatova přibližně 30 minut. Krátce po vychladnutí je vyjmeme z formiček a vložíme do papírových košíčků. Podáváme teplé i studené.