Mušličkové muffiny s uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sýr Čedar
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 150 g Hrášek mražený
  • 200 g Mušličky bezvaječné těstoviny
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.24 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 154.9 mg
  • Draslík 225.3 mg
  • Vláknina 1555.8 mg
  • Vitamín A 1555.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny mušličky uvaříme v 1 litru vody se solí téměř do měkka, musíme dát pozor, aby nebyly převařené. Mušličky scedíme, necháme okapat, očištěnou jarní cibulku i se zelenou natí pokrájíme nadrobno. Vařené uzené maso rozkrájíme na kostičky. Malé čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a krájíme na plátky, které ještě překrojíme na polovinu. Tvrdý sýr nastrouháme. Omyté bylinky (petrželku a bazalku) drobně pokrájíme. V misce vyšleháme smetanu s vejci, ochutíme hořčicí, solí a čerstvě pomletým pepřem.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, poté k ní přidáme houby, nadrobno posekaný česnek a směs orestujeme. Cibulku i žampióny dáme do mísy, přidáme uzené maso, sýr, mražený hrášek, bylinky a vše znovu důkladně promícháme. Nakonec přimícháme uvařené mušličky. Formičky na muffiny vytřeme olivovým olejem, vysypeme moukou a naplníme je do dvou třetin. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 - 190°C. Muffiny pečeme do zlatova přibližně 30 minut. Krátce po vychladnutí je vyjmeme z formiček a vložíme do papírových košíčků. Podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu