Dušená rýže se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Sardinka obecná
  • 30 g Sůl mořská
  • 8 g Cukr krupice
  • 2 g Citronová kůra
  • 180 g Rýže dušená
  • 15 g Wasabi pasta
  • 40 g Pažitka
  • 40 ml Ocet rýžový
  • 15 ml Víno rýžové čínské
  • 25 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 3064 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 64.9 mg
  • Vláknina 2141 mg
  • Vitamín A 2141 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové filety ze sardinek omyjeme, osušíme, posypeme mořskou solí a necháme hodinu uležet. Znovu omyjeme a osušíme. Do misky nalijeme ocet, přilijeme rýžové víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a citronovou kůru. Důkladně promícháme, přiložíme filety, promícháme a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Sardinky vyjmeme, osušíme, z dušené rýže vytvoříme na talířcích malé kopečky, sardinky potřeme z jedné strany pastou wasabi a položíme na rýžové kopečky. Nakonec posypeme posekanou pažitkou.

Komentáře k receptu