Jehněčí kýta s jarní zeleninou
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
- 300 g Karotka
- 300 g Hrášek mražený
- 200 ml Víno bílé
- 500 ml Vývar drůbeží
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tymián
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1.1 kg Nové
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 39 g
- Sodík 756 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 889.1 mg
- Vláknina 7507.6 mg
- Vitamín A 7507.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V silnostěnném hrnci na olej smažíme cibuli do zlatova, přidáme maso, česnek a smažíme, až maso zezlátne. K masu přilijeme horký vývar, víno, přidáme bobkový list, tymián, osolíme, opepříme, přivedeme k varu. V troubě předehřáté na 180°C pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Občas směs promícháme.
-
2
Když je maso poloměkké, přidáme karotku, cibulky a brambory. Dusíme do měkka. Asi 8 minut před koncem vaření přidáme hrášek, promícháme a dodusíme.
-
3
Směs podáváme posypanou petrželovou natí.