Jehněčí kýta s jarní zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 300 g Karotka
  • 300 g Hrášek mražený
  • 200 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.1 kg Nové
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 889.1 mg
  • Vláknina 7507.6 mg
  • Vitamín A 7507.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V silnostěnném hrnci na olej smažíme cibuli do zlatova, přidáme maso, česnek a smažíme, až maso zezlátne. K masu přilijeme horký vývar, víno, přidáme bobkový list, tymián, osolíme, opepříme, přivedeme k varu. V troubě předehřáté na 180°C pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Občas směs promícháme.

  • 2

    Když je maso poloměkké, přidáme karotku, cibulky a brambory. Dusíme do měkka. Asi 8 minut před koncem vaření přidáme hrášek, promícháme a dodusíme.

  • 3

    Směs podáváme posypanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu