Rychlá polévka z vína a zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1879 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 2337 mg
- Vláknina 5490.8 mg
- Vitamín A 5490.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce, vlijeme 1,5 l vývaru, přilijeme víno, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni povaříme 15 minut, aby rýže změkla. Rajčata přelijeme 5 dl horké vody, sloupneme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
Oloupanou cibuli i česnek drobně rozkrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. Přidáme připravená rajčata, na malé kostky pokrájenou šunku, vložíme bobkový list a na prudkém ohni za stálého míchání podusíme. Před dodušením přidáme nasekanou petrželovou nať. Odstavíme ze sporáku a vmícháme do vývaru s rýží. Vše dohromady přivedeme k varu, ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
-
3
Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce dochutíme citrónovou šťávou.