Jehněčí maso se zeleninou zapečené s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 250 g Pórek
  • 100 g Čočka sterilovaná
  • 500 g Brambory
  • 500 g Pastinák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Mléko plnotučné
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • 1 polévková lžíce Worcester
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 1212.8 mg
  • Vláknina 33690.5 mg
  • Vitamín A 33690.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 148.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, 3 očištěné řapíky celeru nakrájíme na plátky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat. Petrželovou nať nasekáme najemno. Čočku slijeme a necháme okapat. Brambory a pastinák oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, když zesklovatí, přimícháme mleté jehněčí maso a za stálého míchání smažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev, celer, pórek, rajčatový protlak a zarestujeme. Do směsi vmícháme čočku, vývar a worcester. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut. Před koncem dušení vmícháme nať, sůl a pepř.

  • 3

    V mezičase uvaříme brambory s pastinákem v osolené vodě doměkka. Poté slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme, během toho přidáváme horké mléko. Vymícháme hladkou kaši.

  • 4

    Masovou směs přeložíme do zapékací mísy, na směs navrstvíme kaši, uhladíme a v předehřáté troubě zapékáme asi 20 minut.

Komentáře k receptu