Rýžový salát se zeleninou a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rýže Basmati
  • 150 g Hrášek mražený
  • 250 g Šunka dušená
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 150 g Čekanka
  • 600 ml Voda pitná
  • 70 ml Pomerančová šťáva
  • 1.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 240.5 mg
  • Vláknina 6930.2 mg
  • Vitamín A 6930.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na nudličky, očištěný řapíkatý celer na proužky, cibuli na kolečka. Čekanku očistíme a nakrájíme na nudličky. Petržel a mátu nasekáme najemno.

  • 2

    Na dresink rozmícháme pomerančovou šťávu, olej a hořčici.

  • 3

    Rýži zalijeme vroucí vodou a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Pokud v rýži zbyla voda, přesypeme rýži do cedníku a necháme okapat.

  • 4

    Rýži vsypeme do mísy a promícháme s hráškem. Do vychladlé rýže vmícháme zbylé ingredience, přelijeme dresinkem a dobře promícháme.

Komentáře k receptu