Telecí ledvinky na zelenině
Suroviny
- 250 g Zelí čínské
- 60 g Rukola
- 200 g Nudle čínské vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Zázvor celý
- 3 stroužek Česnek
- 1.1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
- 2 polévková lžíce Sójová omáčka
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 2 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 288.7 mg
- Vláknina 4085.6 mg
- Vitamín A 4085.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky očistíme, zbavíme blan a tuku a nakrájíme na plátky. Vložíme do vody, poté slijeme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na nudličky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme, vykrojíme semínka a nakrájíme na nudličky. Zázvor (cca 4 cm) oloupeme a najemno nastrouháme. Česnek prolisujeme. Čínské zelí očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Rukolu opláchneme a necháme okapat. Fazolovou omáčku rozmícháme s 50 ml vody.
-
2
Nudle vaříme v 1 litru osolené vody (1/2 lžičky soli) zhruba 3-4 minuty, scedíme a necháme okapat.
-
3
Na lžíci oleje orestujeme ledvinky, přidáme 0,5 lžíce fazolové omáčky, promícháme a odstavíme. Ve woku na zbývajícím oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zbylou zeleninu, dobře promícháme, zalijeme 50 ml vody a restujeme zhruba 2–3 minuty. Do zeleniny zamícháme zbylou fazolovou omáčku, sójovou omáčku a ledvinky i s výpekem a pečlivě promícháme. Před podáváním osolíme a opepříme.