Bramborové rösti pečené s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1036 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 859.6 mg
- Vláknina 10829 mg
- Vitamín A 10829 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, vsypeme do mísy, osolíme a necháme chvíli stát. Vymačkáme z brambor vodu, opepříme, přidáme posekaný rozmarýn, olej a promícháme.
-
2
Plech vysteleme papírem na pečení, z bramborové směsi vytvoříme na plechu 8 malých hromádek, uhladíme na placičky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C asi 20 minut. Rösti obrátíme, posypeme strouhaným parmezánem a pečeme ještě 5 minut.