Bramborové rösti pečené s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 8 g Rozmarýn čerstvý
  • 15 g Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1036 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 859.6 mg
  • Vláknina 10829 mg
  • Vitamín A 10829 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, vsypeme do mísy, osolíme a necháme chvíli stát. Vymačkáme z brambor vodu, opepříme, přidáme posekaný rozmarýn, olej a promícháme.

  • 2

    Plech vysteleme papírem na pečení, z bramborové směsi vytvoříme na plechu 8 malých hromádek, uhladíme na placičky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C asi 20 minut. Rösti obrátíme, posypeme strouhaným parmezánem a pečeme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu