Zelňačka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 400 g Vepřová uzená plec
  • 500 g Zelí kysané
  • 60 g Rýže
  • 30 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 677 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 41.9 mg
  • Draslík 229.4 mg
  • Vláknina 9129.8 mg
  • Vitamín A 9129.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm do zlatova cibuli. Přisypeme mraženou zeleninu, na malé kousky rozkrájené uzené maso, přidáme zelí i s nálevem. Zalijeme 5 dl vody a pod poklicí, za občasného promíchávání, dusíme 30 minut.

  • 2

    Následně přilijeme zbylou vodou, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Pokračujeme dalších 10 - 15 minut ve vaření (až do uvaření rýže), poté stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, vsypeme nasekanou petrželovou nať. Rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu