Pečené filety z okouníka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1170 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 106.9 mg
- Draslík 1380.7 mg
- Vláknina 17257.5 mg
- Vitamín A 17257.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z okouníka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, poklademe hoblinkami másla, kopr posekáme na jemno a polovinu ho nasypeme na filety. Každý filet zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.
-
2
Do jogurtu přimícháme zbylý kopr, prolisovaný česnek a nastrouhanou salátovou okurku.
-
3
Filety rozbalíme, upravíme na talíře, doplníme pečenými bramborami a jogurtovou omáčkou.