Rajská polévka s rýží a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Protlak rajčatový
  • 3 g Bobkový list
  • 20 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 1 hrst Rýže
  • 1 hrst Těstoviny mušle
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 57.5 mg
  • Vláknina 1291.3 mg
  • Vitamín A 1291.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, osmažíme na světlou jíšku. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a rychle zalijeme vodou. Přidáme rajský protlak, kečup a vložíme bobkový list. Nakonec přisypeme cukr a pod poklicí, za občasného promíchání povaříme 10 minut.

  • 2

    Následovně vsypeme do polévky hrst rýže a hrst těstovin. Opět povaříme 10-15 minut. Těsně před dovařením polévku ochutíme solí, pepřem a vegetou. Zamícháme a odstavíme ze sporáku.

  • 3

    Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Každou porci polévky posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu