Smažené batáty s bramborami a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Pórek
  • 80 g Anglická slanina
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 3.6 g Olej slunečnicový
  • 400 g Brambory sladké (Batáty)
  • 300 g Vepřové maso pečené
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1012 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 115.4 mg
  • Draslík 963.8 mg
  • Vláknina 9985 mg
  • Vitamín A 9985 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty s bramborami oškrábeme, rozkrájíme na slabší plátky, slaninu na kostičky, žampiony na tenčí plátečky, pórek na tenká kolečka, maso na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme žampiony a orestujeme. Přimícháme brambory, batáty, maso, pórek a smažíme, dokud nebudou zelenina i maso křupavé.

  • 3

    Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a jednotlivé porce na talířích přelijeme.

Komentáře k receptu