Krémová fazolová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazole
  • 3 g Bobkový list
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Smetana sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 45.7 mg
  • Vláknina 1641.8 mg
  • Vitamín A 1641.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 792.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané a propláchnuté fazole namočíme na celou noc do studené vody v hrnci. Následovně vložíme do hrnce bobkový list a pod pokličkou fazole povaříme doměkka. Z měkkých fazolí vybereme bobkový list.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, opražíme na něm mouku na světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, dobře promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a zalijeme fazole. Ještě horké ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu a vrátíme na sporák. Ochutíme solí, pepřem, posypeme petrželovou natí. Přivedeme k varu a odstavíme z ohně.

  • 3

    Teplou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. na povrch každé porce dáme lžící sladké smetany.

Komentáře k receptu