Cibulkové muffiny
Suroviny
- 60 g Anglická slanina
- 200 g Mouka pšeničná celozrnná
- 250 g Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce EIDAM
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 29 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 103.7 mg
- Draslík 171.9 mg
- Vláknina 17935.9 mg
- Vitamín A 17935.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou jarní cibulku a anglickou slaninu pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr Eidam nastrouháme. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
-
2
Formu na 12 kusů muffinů si vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. V pánvi si na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, pak k ní přidáme slaninu, promícháme a krátce orestujeme. Poté pánev s cibulkou a slaninou odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do mísy prosejeme celozrnnou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme nastrouhaný sýr, čerstvě pomletý pepř 4 barev, hustou zakysanou smetanu, vejce a směs dobře promícháme. Poté přidáme, petrželku, cibulku se slaninou i s omastkem. Důkladně vše promícháme, až se nám vše spojí na vláčné těsto. Formičky naplníme těstem do 2/3 a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C.
-
3
Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme 3-4 minuty vychladnout, poté je vyjmeme, dáme do papírových košíčků a podáváme teplé i studené.