Muffiny s Parmezánem a bylinkami
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
- 300 g Mouka polohrubá
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Paprika červená
- 1 dl Olej olivový
- 3.5 dl Podmáslí
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 0.7 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 39 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 86.8 mg
- Draslík 219.8 mg
- Vláknina 6578.9 mg
- Vitamín A 6578.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formičky na muffiny vytřeme olivovým olejem a vysypeme jemnou strouhankou. Sýr Parmezán jemně nastrouháme do mísy. Čerstvý kerblík a majoránku omyjeme, lístky velmi drobně pokrájíme. K sýru přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, sladkou červenou papriku, sůl a bylinky. Ve druhé misce vyšleháme vejce s olivovým olejem a za stálého šlehání přilijeme podmáslí. Směs šleháme do té doby, než se pořádně spojí, poté ji přidáme k mouce se sýrem, těsto důkladně promícháme a naplníme formičky do dvou třetin.
-
2
Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme je do papírových košíčků a podáváme.