Hanácká cibulačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Uzená slanina bez kůže
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Petržel - nať
  • 4 krajíc Chléb černý žitný Vita star
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 125.4 mg
  • Draslík 302.6 mg
  • Vláknina 2587.5 mg
  • Vitamín A 2587.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černý chléb nakrájíme na kostky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom necháme vychladnout.

  • 2

    Do hrnce dáme sádlo, spolu s nadrobno nakrájenou uzenou slaninou. Slaninu osmažíme dokřupava, přidáme na malé kostky nakrájené maso, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, osolíme, vše dobře promícháme a zalijeme teplou vodou.

  • 3

    Pod poklici povaříme maso doměkka. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, přilijeme rozkvedlaná vejce. Přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.

  • 4

    Před podáváním polévku naporcujeme do polévkových misek, na povrch dáme osmahnutý chléb. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a teplou polévku podáváme.

Komentáře k receptu