Staroukrajinská medovina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Med včelí
  • 10 g Droždí
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 hrst Chmelové šištice
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 50.2 mg
  • Vláknina 270 mg
  • Vitamín A 270 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med v hrnci smícháme s 1 litrem vody, uvedeme do varu, stáhneme z ohně a sebereme pěnu. V jiné nádobě smícháme 3 litry vody s hrstí chmelu, necháme vzkypět a odstavíme.

  • 2

    Obě tekutiny pak slijeme, necháme trochu vychladnout, přidáme rozdrobené droždí, karamel ze 2 lžic cukru a lžičky kardamomu, promícháme a zakryjeme plátnem. Nádobu uložíme na chladné místo s teplotou mepřesahující 10°C a nápoj necháme kvasit tak dlouho, až se na povrchu začne tvořit pěna.

  • 3

    Pěnu sebereme, nápoj přecedíme a podáváme. Můžeme jej také stočit do lahví a v chladničce po dobu až 2 týdnů uchovat.

Komentáře k receptu