Ruský citrónový rosol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 0 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 49.1 mg
- Vláknina 2573 mg
- Vitamín A 2573 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme 600 ml vody, přidáme 2 ks hřebíčku a okrájenou kůru z půlky citronu, vsypeme cukr, rozmícháme a povaříme. Do horkého sirupu přidáme namočenou želatinu, za stálého míchání uvedeme do varu a přilijeme šťávu z 1 citronu.
-
2
Horký rosol pak přecedíme, poněkud ochladíme a nalijeme do kompotových misek vypláchnutých studenou vodou.
-
3
Citrónový rosol podáváme chlazený, ozdobený čerstvou šlehačkou.