Telecí řezanka se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Cuketa
  • 100 g Paprika červená
  • 100 g Paprika zelená
  • 150 g Šalotka
  • 300 g Telecí kýta
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 10 g Majoránka čerstvá
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Zakysaná smetana
  • 130 ml Hovězí vývar základní
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 940 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 1302.8 mg
  • Vláknina 11515 mg
  • Vitamín A 11515 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z telecí kýty nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na slabší plátky, česnek prolisujeme, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky, šalotky na kolečka a rozebereme na kroužky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, maso lehce obalíme v mouce a na másle osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme brambory, cukety, papriky, šalotku, česnek, sůl, pepř a vaříme zvolna asi 12 minut.

  • 3

    Lístky tymiánu, rozmarýnu, petrželku a čerstvou majoránku posekáme najemno, přisypeme do pánve, podusíme asi minutu a odstavíme.

  • 4

    Již mimo oheň vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.

Komentáře k receptu