Vepřový plátek grilovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Chilli paprička
  • 50 g Petržel - nať
  • 15 g Oregano čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vepřová panenka
  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 120 ml Olej olivový extra panenský
  • 60 ml Ocet vinný červený
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1453 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1445.8 mg
  • Vláknina 9755 mg
  • Vitamín A 9755 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme nadrobno, petrželku a oregano nasekáme najemno. Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme chilli papričku, česnek, petrželku, oregano, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Vepřové maso nakrájíme na plátky a vložíme do misky s marinádou. Necháme marinovat nejméně 3 hodiny.

  • 2

    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a podle chuti osolíme. Marinované plátky a brambory rozložíme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a grilujeme z obou stran dokřupava. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou.

Komentáře k receptu