Gruzínský ovocný salát s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 484.6 mg
- Vláknina 15891 mg
- Vitamín A 15891 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oprané, oloupané, jader i jádřinců zbavené ovoce nakrájíme na tenké plátky, kuličky vína rozpůlíme, vše vložíme do mísy, zasypeme cukrem, pokapeme koňakem a uložíme do chladna na 30 minut.
-
2
Před podáváním salát zalijeme suchým bílým vínem a posypeme strouhanou pomerančovou kůrou.