Arménská zapékaná jablka s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Cukr skořicový
  • 200 g Jádra lískových ořechů
  • 200 ml Voda pitná
  • 200 ml Šlehačka
  • 16 kávová lžička Marmeláda meruňková
  • 8 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 217.4 mg
  • Vláknina 7875.5 mg
  • Vitamín A 7875.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyzrálá jablka omyjeme, seřízneme vršky a vykrojíme jádřince. Dutinu vysypeme skořicovým cukrem, přidáme 2 lžičky meruňkové zavařeniny, 1 lískový ořech a navrch hoblinku másla.

  • 2

    Jablka vložíme do zapékací misky, mírně podlijeme vodou s citronovou šťávou, posypeme cukrem a vložíme do mírně vyhřáté trouby, ve které je zvolna upečeme. Při pečení poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Mezitím ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem a nastrouháme zbytek lískových oříšků.

  • 4

    Zapékaná jablka podáváme vlažná, přelitá vypečenou šťávou, zdobená šlehačkou a posypaná mletými ořechy.

Komentáře k receptu