Gogoše, moldavské sušenky se zavařeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 38 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 317.7 mg
- Draslík 108.6 mg
- Vláknina 2233.3 mg
- Vitamín A 2233.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 143.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme hladkou mouku a důkladně vymícháme těsto, které necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.
-
2
Z těsta potom uválíme placku silnou 1 cm, ze které tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 3 cm a prstem uprostřed každého z nich uděláme důlek. Cukroví potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými jádry vlašských ořechů a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě na středním ohni dorůžova.
-
3
Když jsou gogoše pečené, vložíme do důlků trochu višňové zavařeniny a podáváme je k čaji a kávě.